This webshop is only for customers outside Norway!
Denne nettbutikken er bare for kunder UTENFOR Norge.

Kunder i Norge bruker vår nye og
forbedret  nettbutikk!

Dersom du går på medisin må bruk av chaga-te avklares med lege!

 

Ring og bestill chaga
Ønsker du å snakke med Ronald ang chagabestilling, ring 959 35355.  
Ring mandag-fredag 0900-16.00
Jeg har 2 små barn, og bruker mye avfritiden med familien. For at du skal være sikret et godt og utfyllende svar, ring i arbeidstiden.

Nyhetsmail  Vi sender ut nyhetsmail av og til. Da forteller vi spennende nyheter knyttet til Isogaisa konseptet. Fyll ut navn og mailadresse. Husk at du kan melde deg av når du måtte ønske.

Hva er chaga?

Chaga er en sopp som vokser på bjørk. Den blir tørket og malt, og av pulveret lager man te.

Chaga en hellig drikk?
Chaga fra bjørk - er fra gammelt av kjent som en hellig samisk drikk - og det er ikke uten  grunn! Mange mener at chaga regnes som den kraftigste naturlige antioksidanten som finnes, og at chaga er generelt styrkende, krefthemmende, bakterie og virushemmende. Og i tillegg har Chaga en rekke unike egenskaper. De gamle samiske sjamanene visste nok hva de drev med!
Utklipp fra Urtekildens planteleksikon:
Chaga er en sopp med en kaffelignende smak. Den har et adaptogen som virker immunregulerende, kreft/svulsthemmende, gen-beskyttende, generelt styrkende (tonikum), blodrensende, blodsukkersenkende, smertestillende, magestyrkende, leverstyrkende, betennelseshemmende, bakterie- og virushemmende. Soppen utgjør den kraftigste naturlige antioksidanten som er kjent. Av alle medisinske sopper har Chaga trolig det største mangfoldet av medisinske egenskaper.

Her finner du mer om chaga

Dersom du går på medisin må bruk av chaga-te avklares med lege!

Pakking og levering:

Chagaen er oppmalt, tørket, veid og ferdig pakket.  De minste valørene sendes som brev og de største sendes som Brings Småpakker. Når jeg sender brev tar det vanligvis 1-2 dager, når jeg sender som småpakke tar det litt lenger tid. Dersom det haster veldig eller du har andre ønsker i forhold til forsendelsen, så spesifiser i kommentarfeltet når du bestiller, så skal jeg etterkomme det etter beste evne.

Det legges alltid ved bruksanvisning og en del fakta om chaga, med hver eneste forsendelse.

Litt nyttig info:
Chagaen plukkes for det meste av Ronald Kvernmo, i Målselv, Indre Troms. Det foregår ganske enkelt at jeg tar ryggsekk, tappjern og en klubbe med meg og går til skogs. Chagasoppen finner jeg i gammel urørt skog, noe vi har masse av i Målselv. Når jeg finner frisk, god chaga så blir den løsnet ved at jeg slår løs bit for bit med tappjern og klubbe. Man lar det alltid være igjen noen biter på treet, slik at chagasoppen kan fortsette å vokse. Deretter blir den ferske chagaen renset for never og trefliser, før den kuttes i mindre biter. De mindre bitene blir så malt til pulver i en industrikvern, før den legges til tørk. Tørkingen foregår under tak, men likevel utendørs, bortsett fra på hardeste vintere, da brukes et eget tørkerom. Når pulveret er tørt, lagres det i et kaldlager.

Ønsker du chaga for videresalg?


Tørket chaga: Vi leverer malt og tørket chaga i 85 grams poser beregnet for butikksalg. Posene er merket med innhold, vekt, anbefalt dagsdose, og en kort beskrivelse av chagaens hellige betydning. Dette gjelder både for butikksalg og nettsalg.
Chagakonsentrat: Vi leverer flasker med 250 ml konsentrert chaga beregnet for butikksalg. Flaskene er merket med innhold, anbefalt dagsdose og bruksanvisning. Flaskene er akkurat samme som de vi selger i nettbutikken, men de inneholder litt mer.

Minimum leveranse er 30 poser eller 20 flasker.  De sendes i en vanlig postpakke direkte til bedriften din. Vi avtaler pris, faktureringsadresse, og antall .
Det er også mulig å bestille en "startpakke" med for eksempel 10 flasker og 15 poser. 

Her finner du butikker som vi allerede har inngått samarbeid med

Ta kontakt med Ronald Kvernmo tlf 959 35355 eller mail til rkvernmo@online.no

Chaga-historier

Her er noen historier basert på den enkeltes egenerfaring om chaga. Historiene er gjengitt akkurat slik de ble fortalt, men noen av fortellerne er anonymiser, etter eget ønske.

Jeg hadde kreftsvulst i levra, men det er bare små biter igjen av den, ved ct sjekk for 2mnd siden. Ny ct neste mnd. Jeg har drukket Chaga te jevnlig snart i et år. Og det ser ut til at den tar nuven av kreften. Jeg har heller ikke blitt forkjøla i år. Blodtrykk som en tenåring,  frisk å rask. Så Chaga må være en bit av ungdomskilden.
Kjell Albertsen

Jeg fikk nyrestein og begynte derfor med chaga. Nå har jeg tatt Chaga en stund og jeg får ut biter med nyrestein som er delvis oppløst.
Jeg skulle ha vært inne til operasjon på sykehus, men ser ut som jeg slipper det nå.
Jeg har forsøkt mange «kurer» for å bli kvitt nyrestein, alt fra sitron, eplesidereddik til Cola og asparges kurer.

Ingen ting har hjulpet, kun Chaga som har gjort det

Vennlig hilsen
Svein Erik Myhre


Hei og godt nytt år.
Jeg vil bare takke for et fantastisk produkte og alltid like god og rask service.
For en tid tilbake bestilte jeg chagate, men kom aldri i gang med å bruke den skikkelig. SIkkert for det jeg syntes at det ble "for mye" arbeid å tilberede den. Så fort jeg oppdaget at du hadde fått konsentrat for salg, bestilte jeg det med en gang. Nå har jeg brukt opp nesten en flaske, ved at jeg putter litt oppi kaffien min hver morning. Jeg er rimelig sikker på at det var det som var med å hjalp slik at jeg ikke ble så syk av forkjølelse her før jul, i motsetning til mange rundt meg som var skikkelig dårlige. Jeg er en av de som pleier å ligge flat ved den minste tegn til forkjølelse, men ikke denne gangen Jeg føler meg piggere og det virker som om magen har roet seg ned etter en stygg salmonella infeksjon, så nok en gang tusen takk
.

Mvh SølviMin bestemor ble 105 år og inntok aldri såkalt skolemedisin. Hun lærte meg om chaga samt naturmedisin en gang på slutten av 1970-tallet. Jeg har derfor laget naturmedisin etter gamle nordiske tradisjoner i over 30 år. Min skjønne hund Iggy ble brått syk i fjor sommer og diagnostisert med magekreft (tumor 15cm/diameter), tarmkreft og lungekreft - og ble gitt maks 3 uker igjen å leve. Da satte jeg i gang med gjennomført kosthold og urtemedisinering, Chaga for magen og thc for lungene osv. Så 5 uker senere var tumoren i magen redusert til størrelsen på et egg, tarm og lunger friske. Og 2 mnd senere (slutten av september) ble han erklært 100 % frisk. Har alle bildene samt at dyrlegen er med på dokumentere dette da de var sjokkerte og mente dette ikke skulle kunne være mulig.

Kvinne fra Norge
 
 


Mannen min har vært plaga med store psoriasis utbrudd på hodebunn og mistet 50 % av sin kraftfulle manke. Har utbrudd på beina fra ankler til lår, verst på knærne. Og albuer. Etter behandling med 2 dl mørk/sterk chaga hver morgen siden nyttår er det nesten blitt helt borte. Vi har vært hos spesialist i Mallorca og fått D vitamin krem som har funket 10 % og mange andre rare kremer fra fastlegen, som ikke har funket i det hele tatt. Utbruddet har nå vart i 3 år. Men nå er det begynt å forsvinne sakte men sikkert. Blir bedre og bedre. Tenker at til sommeren er det helt borte.

Ektepar fra Tromsø  i 30 årene.
 Den hjelper min mann mot ME og den er fantastisk mot fibro og muskelsmerter.

Kvinne, 50 år, Nordland
 Chaga er bare noe av det beste naturen kan gi oss. Den hjelper meg å unngå den årlige influensaen, hjelper meg mot muskelsmerter...og ikke minst - den gir meg energi og glede.

Kvinne, Troms


Min "reservemamma" har vært skranten ei god stund, hun er 86 år. Sendte henne chaga og etter 14 dager dreiv hun å vaska kjøkkenskap, tak og skifta gardiner samt fått igjen matlysten!!! Prata med henne nå etter 4 uker og hun har fremdeles like mye energi og arbeidslyst. Reduserer på medisiner og sier hun har ikke følt seg så bra på over 1 år iallfall
Hun likte ikke smaken som te, men tar den kald "som medisin" som hun sier.
Kvinne, Vestlandet.
                                          

 

Er det moralsk forkastelig å "støvsuge" skogen for chaga?

Noen stiller spørsmål om det er fare for at det blir fritt for chaga i skogen, slik at chagasoppen forsvinner fullstendig?
Jeg kan forsikre dere om at det neppe er særlig stor sjanse for det!  Det er mulig at skogen kan være litt utplukket for chaga i særdeles populære områder, slik som byparken i Tromsø, og i umiddelbar nærhet til de største byene i Norge. Men tenk på at det finnes tilsammen ca 7700 km2 med bjørkeskog bare i Troms. Man kan nok i snitt regne med at  det finnes 50-70 kg chaga pr km2.  Bare prøv å gjennomsøk en kvadratkilometer med bjørkeskog. Du ville blitt forundret over hvor stort område det er snakk om. Under ideelle forhold vil en person bruke minst 50-60 timer på å tråle gjennom en km2. Med en normal arbeidsdag (du klarer neppe mer) så ville det nok ta et par uker.  Enda ville du neppe funnet all chagaen.
For oss som er vant til å ferdes i naturen vet at naturen sjelden byr på ideelle forhold. For å gjennomgå en km2 bjørkeskog må man gå over myrer, sump, knauser, kratt, hauger, elver, bekker og ikke minst områder med andre treslag. Noen ganger må du streve deg gjennom dyp snø, i 30 kuldegrader eller snøstorm. Og du finner ingen chaga for at trærne er kledd med snø. Noen ganger er det bregner og gress som når deg til halsen, samtidig som mygg, knott og klegg forfølger deg. Og du finner ingenting, siden vegetasjon hindrer sikten. Hvis du er heldig er det et par uker på våren, og kanskje noen uker på høsten at det er "ideelle forhold"
Med utgangspunkt i tallenes tale, så kan man si at det finnes en halv million kg chaga bare i Troms fylke. Hvis vi tar utgangspunkt i at en chagasopp bruker 8-10 år på å vokse ut, så vil nok tilveksten være 50 000-70 000 kg chaga pr år! Altså et sted mellom 50 og 70 tonn!! Så den chagaen som blir solgt gjennom denne nettbutikken utgjør vel kanskje en promille av den årlige tilveksten. Eller 0,15 promille av den totale chagabeholdningen i Troms Fylke! Så hvis alle følger prinsippet om å la det alltid være litt chagasopp igjen på treet, så vil all den innhøstede chagaen vokse ut igjen, til og med i byparken i Tromsø!

Nei det er overhode ikke sjanse for at skogen blir "støvsugd!"

Får gammelskogen leve?
I Norge er det en uttalt politikk at gammel bjørkeskog som blir stående taper seg i verdi, eller som skogeiere sjøl sier: "skogen råtner på rot" Etter skogeiernes syn så skal man høgge ned gammel skog og la ny, produktiv ungskog vokse opp.
Det er bekymringsverdig!
Chaga trives best i gammel skog. Ved at gammel urskog fjernes så fjerner man samtidig et artsmangfold som man andri finner i ny, produktiv ungskog. Hønsehauk, hvitryggspett og lappmeis, som alle står på rødlista, trives best i gammelskog.
Heldigvis er det enorme områder med gammelskog her i Målselv. En av årsakene kan være atområdene er så avsides og ulent at ingen tar seg bryet med å drive skogsdrift der.  Eller kanskje det faktisk finnes skogeiere som har skjønt at man må regne verdien på skogen på en helt annen måte? 

Kan man reklamere for, og selge et hellig produkt? Noen mener at chagasoppen mister kraften hvis den blir kjøpt eller solgt. Jeg er enig i at man skal respektere det hellige. Helbreding er også en hellig handling. Men de fleste healere i Norge både reklamerer og tar betalt for sine tjenester. Det samme gjør seremoniledere, kursholdere og foredragsholdere både innenfor de forskjellige livssynssamfunnene og alternativbransjen. Men jeg har aldri hørt at noen har mistet sin kraft for at de tar betalt for sine produkter og tjenester. Da hadde de vel neppe eksistert, og endatil fortsatt år etter år med å hjelpe sine medmennesker med en gudegitt gave. 
Derfor kan man nok si at også chaga beholder sine egenskaper, uansett hvordan den blir omsatt. Det er nok andre ting som bestemmer kraften i chagasoppen. Tid på året for høsting, lagring, behandling osv er nok langt viktigere.

Kan man plukke chaga hvor man vil?
Det er vel neppe noe som forsurer hverdagen mer enn en rasende grunneier. I Friluftsloven § 5 første ledd, står det følgende: Under ferdsel i utmark kan allmennheten høste ville nøtter som skal spises på stedet og plukke og ta med seg ville blomster, planter, bær og vill sopp, samt røtter av ville urter, når det skjer hensynsfullt og med tilbørlig varsomhet.
 Chaga regnes som vill sopp og man kan derfor plukke hvor man vil i utmark! Forøvrig er det noe som heter normal høflighet. Og som det står i loven: Tilbørlig varsomhet. Man plukker den chaga man trenger, lar det alltid være litt igjen på stammen, og ellers unngå å sette spor etter seg. For eksempel så trenger man ikke flekke never for å få løs chagaen.  Man trenger heller ikke plukke chaga nært hus. Eller hvis man vet at en grunneier sjøl plukker chaga, så kan man gå andre steder. En ide er å alltid ha en flaske med ferdig chagate i ryggsekken som "grunneiergave" og forklare grunneieren om chagaen fremragende egenskaper. Så kanskje du har "frelst" enda et medmenneske. Og ellers la h*n ha skogen sin i fred. Det finnes likevel enorme områder man kan finne chaga, for eksempel på Statens grunn.

Så plukk chaga så mye du vil,  gi eller få chaga i gave så mye du vil,  eller kjøp chaga så mye du vil, nyt drikken så mye du måtte ønske, og gled deg over soppens fremragende egenskaper. Lykke til!