Åpningsseremoni
Torsdag kveld blir det åpningsseremoni i oktogonen. Det blir musikk, innmarsj og ikke minst åpningstaler.
Etter gammel samisk tradisjon tar man en vedkubbe og legger på ilden, når du kommer som gjest til en lavvu. På den måten skaper du lys og varme i rommet. 
I Latvia er det tradisjon med å gå på rekke til alle husets hjørner, når man kommer som gjest. Vi skal kombinere samisk og latvisk tradisjon! Vi går på rekke innom alle sidelavvuene, akkompagnert av musikk. På veien tar vi en vedkubbe og legger på "Den Hellige Ild" Alle er hjertelig velkommen til å delta på seremonien. Ta gjerne med tromme .

Seremoni for hell og lykke

Festivalsjef gjennomgår hvordan den enkelte kan støtte Foreningen Isogaisa, gjennom Grasrotandelen. For dere som tipper: Ta med mobiltelefon!


Etterpå blir det en seremoni for å få lykke i livet. Vi legger en offergave på "Den Hellige Ild" og ber om hell og lykke i det vi gjør. Til offergave bruker vi en liten bit knusk, som deles ut på stedet. Du kan selvfølgelig ta med en offergave heimefra.


Dette blir å foregå på lørdagskvelden.


Moder jords seremoni

Team Fourbears/Peter & Eva Armstrand, vi kommer hålla en ceremoni för att stärka moder jord mot gruvexploateringen samt annan exploatering här i norr. Vi jobbar både med de Samiska Gudarna/ gudinnorna som de Forn nordiska. Vi kalla även in den feminina och maskulina urkraften som funnits här i norr sedan urminnes tider.  

Seremonien blir fredag ettermiddag.

         


Sjokoladeseremoni


Sjokolade framstilles av bønnen fra kakaotreet Theobroma cacaos frukt. Kakaotreet har blitt dyrket i Mellom-Amerika siden 600-tallet av mayaindianerne. Det antas at bønnene kan ha blitt brukt i minst 2 500 år. Det var da hovedsakelig fruktkjøttet rundt bønnene som ble benyttet. Det ble blant annet brukt til å fremstille drikken xocolatl, som bestod av kakaobønner som ble ristet og most til en feit kakaomasse og deretter smaksatt med vanilje, honning, sukker og chili. 

Vi skal gjøre det samme, og i tillegg koke den ut i vanlig melk eller soyamelk. Vi bruker ekte sjokolade og deler ut minst en skikkelig kopp til hver. Når man drikker den blir man avslappet og nedstresset. Da er tiden inne til å foreta noen musikalske reiser.

Seremonien er for alle, men barn oppfordres til å delta.

Seremonien blir søndag formiddag.


Svettehytte seremoni

Jane Folsted og Per Søaker

I taknemlighed til livet. Igennem sang, sanselige øvelser, meditation og ceremoni, forbinder vi os med de store kræfter, den Guddommelige urkraft fra Moder Jord og den Guddommelig mystiske kraft fra universet. Det bliver et stærkt møde med dig selv i dit hjerte. Fra dette dybe sted kan magien opstå. Foregå på Dansk. Torsdag kl. 14 -16


Kvinde Svedehytteceremoni.

Svedehytten symboliserer Moder Jords livmoder og det ældgamle shamanistiske ritual
er en renselse på mange planer. Den fugtige varme og mørket er grobunden for forvandling og nyt liv. Alt nyt liv skabes i mørke.
Jeg går nænsomt til værks og skaber et trygt rum for forvandling med medicinhjulets fire livgivende elementer: LUFT – ILD – VAND – JORD.
Medbring:
Sarong / kanka / badetøj eller løstsiddende tøj til svedehytten.
Håndklæder, (evt. et gammelt et til at sidde på inde i svedehytten)
Kraftgenstande til alteret.
Per Søager er Fireman.
Ceremonien vil foregå på Dansk.
Onsdag kl. 14 -17


Jane Folsted

Naturens kræfter er vigtige i hendes liv og arbejde. Med omsorg og kærlighed skaber hun både fysiske, psykiske og spirituelle ”rum”, hvori hun støtter og guider mennesker i at finde deres egen livskraft og leve i den. Jane er ceremonimester med fokus på svedehytten, der er en ældgammel renselsesceremoni. Hun er kunstterapeut og livskunstner, og hendes hjerte er til shamanisme. Og hun er brobygger mellem kulturer.

Jane er vogter af Moder Jords have, et spirituelt, kulturelt og kreativt kursussted i Danmark, hvor kærligheden og skønheden får mulighed for at blomster og gro.
PS: Andres og Per er også med til at bygge ny svedehytte om tirsdagen.


Storseanse med Ererna Rhöse og Nadezdha Lyashenko